Április 2-án, vasárnap – a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában – Dorogon játszott a DVTK csapata.

Az első félidőben a DVTK irányította a játékot, míg a hazaiak gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek, egy ilyen támadás végén a kapufát is eltalálták.

Szünet után felpörögtek az események, Jurek Gábor két kapufát is lőtt, míg a másik oldalon Senkó Zsombor mutatott be bravúrt, de a másik kapusra sem panaszkodhattak a hazaiak.

A hajrában Lőrinczy Attila egy tökéletes szabadrúgásból lőtt góllal szerezve meg a győztes gólt, amivel a DVTK továbbra is vezeti a tabellát.

Merkantil Bank Liga 29. forduló

Dorog FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Dorog Stadion, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző

Játékvezető: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Varga Gábor)

Dorog: Molnár Zsombor – Kárász Krisztián, Hesz Olivér, Preklet Csaba, Kotula Máté – Tomáš Lénárt – Barna Gergő, Kapornai Bertalan, Király Patrik, Szedlár Zoltán – Szalai József
Vezetőedző: Marián Sľúka

DVTK: Senkó Zsombor – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin – Jurek Gábor, Lukács Dániel, Medgyes Sinan
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Csere: Medgyes Sinan helyett Jérémie Obounet a 46., Cseke Benjámin helyett Lőrinczy Attila, Barna Gergő helyett Magyari Szilárd, Király Patrik helyett Albert Ádám és Szedlár Zoltán helyett Papp Marcell mind a 60., Holdampf Gergő helyett Bényei Ágoston és Csirmaz István helyett Radics Márton a 69., Szalai József helyett Szerencsi Miklós a 76., Jurek Gábor helyett Eppel Márton a 79., Kapornai Bertalan helyett Berkó Ádám a 86. percben.

Sárga lap: Hesz Olivér a 12., Király Patrik a 30., Holdampf Gergő a 33., Kárász Krisztián a 84., Jérémie Obounet a 89. percben.

Gólszerző: Lőrinczy Attila 


Edzői értékelések

Marián Sľúka
„Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez! Két héten keresztül készültünk a Diósgyőr játékából, és a srácok büszkék lehetnek magukra, mert teljesen pariban voltunk az ellenféllel, és akár a három pontot is megszerezhettük volna. Szervezetten játszottunk, jó helyen szereztünk labdát, és jól mentünk át támadásba.

Sajnos a góllövés nem úgy megy, ahogy kellene, de az egész mérkőzésen úgy futballoztak, ahogy megbeszéltük. Értékesíteni kellett volna a helyzeteket, de ne feledjük, hogy egy erős Diósgyőrrel találkoztunk, és a DVTK-nak is akadtak helyzetei. Ilyen a foci, nekünk még nagyobb koncentrációval kell játszani az utolsó percekben.

Lőrinczy extra játékos, a második pontrúgásából megszerezte a győztes gólt. Ezután is próbálkoztunk, de a DVTK eldugta a labdát. Sajnálom a csapatomat, mert minimum egy pontot megérdemeltünk volna.”

Kuznyecov Szergej
„Kemény és izgalmas mérkőzésre készültünk, ahol hamarabb szerettük volna eldönteni a meccset, de az ellenfél nagyon bátran és nagy küzdeni tudással játszott, és még veszélyes kontrákat is vezetett.

Az ilyen nehéz meccseket – ahogy az öltözőben is elmondtam – a csapategység és a játékosok karaktere dönti el. A csereként beálló játékosok lendíteni tudtak a játékon, és kiemelem, hogy ma csapatként győztünk.

A hajrában azt láttam, hogy hogy a játékosok elkezdtek izgulni, ezért intettem őket türelemre, hogy továbbra is tartsák magukat ahhoz a játékhoz, amit az edzéseken gyakorolunk. Bíztam benne, hogy meghozza az eredményét a higgadtság, és így is történt.

Lőrinczy Attila emlékezetes gólt lőtt, gratulálok neki, meghozta gyümölcsét a sok gyakorlás. Nagyon örülök, mert megérdemelten győztünk.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/