Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok trükköt láttunk már, hogy hogyan tudják megkaparintani a tolvajok az autóban lévő értékeket. Olaszországban most éppen a palackos trükk a menő.

Bizonyos módszerekkel már hangtalanul be tudják indítani a lopott autót 

A tolvajok folyamatosan váltják a technikákat. Ma már képesek teljesen zajtalanul cselekedni. Autókat lopnak például olyan elektronikus eszközök segítségével, amelyekkel kevesebb mint egy perc alatt be tudják indítani a kocsit anélkül, hogy a kulcs a birtokukban lenne.

Sokan a palackos módszerre esküsznek. A napokban figyelemfelkető címmel jelent meg egy cikk a motori.news oldalán: „Ha műanyag flakont lát az autóján, kezdjen el aggódni: azonnal hívja a rendőrséget!”

Olaszországban ugyanis mostanában így lopják el a legtöbb autót: egy fél literes, üres műanyag flakont tesznek az autó kereke és sárvédője közé, persze, az utas oldalon, hogy a sofőrnek ez ne szúrjon szemet. A gyanútlan vezető a motor beindítása után különös zajra lesz figyelmes. A kerék mozgásával ugyanis a palack erősen recsegni kezd, a megriadt sofőr pedig kipattan, hogy megnézze, mi történt, és általában a kulcsot a gyújtásban hagyja. A közelben megbújó tolvajok bepattannak és már száguldanak is el a helyszínről. Jobbik esetben a kocsi marad, „csak” az értékeket viszik el.

Bár ez a cikk az olasz trendre fókuszál, nem csak az ottani bűnözők által ismert módszerről van szó. Soha ne hagyjuk tehát nyitva az autót járó motorral!