Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bármilyen fülig, nyakig érő haj könnyednek és stílusosnak fest, kortól függetlenül. Garantáltan kiemelik arcunk legszebb vonásait!

A rövid frizura az évek során többször is visszajött divatba. Teljesen érthető, hiszen trendektől és életkortól függetlenül remekül mutatnak. Fiatalságot és zabolátlanságot kölcsönöznek viselőiknek, az első pillanattól kezdve életrevalóságot sugallnak. S bár a hosszú haj is nagyon szép, mindenkinek be kell látnia: a rövid hajat sokszor könnyebb kezelni.

Mire figyeljünk oda?
Rose Newton fodrász megosztott néhány fontos szabályt, amelyeket érdemes megfontolnia annak, aki rövid frizura vágatásán gondolkodik. „A stílusnak illeszkednie kell az arcformádhoz és a hajszerkezetedhez. Egyeztess a stylistoddal, hogy milyen hosszúság állna neked a legjobban.”

Newton elmondása szerint ennél a hajviseletnél kulcsfontosságú hajunk textúrája. A haj természetes esése határozza meg, hogy milyen rövidre vágott mutatna a legjobban. A textúra mellett komoly befolyása van életmódunknak is. Figyelembe kell venni, hogy mennyi idő jut naponta tincseinkkel törődni.

Egyeseknél vasalásra vagy más műveletre van szükség a tökéletes frizura megteremtéséhez. Ha nincs időnk erre, akkor előfordulhat, hogy fürtjeink maguktól nem állnak úgy, ahogy mi szeretnénk. Ennek tudatában kíméljük meg magunk a kellemetlenségektől és csalódásoktól, és vágassunk hajtípusunknak megfelelő hajat.

A kevesebb mindig több szabály a rövid frizurák formázásakor is általános érvényű szabály. Azonban egy kis törődésre és erőfeszítésre mindig szükség van ahhoz, hogy a legtöbbet kihozhassuk hajunkból. „A laza, kócos hatás megteremtéséhez használj egy formázókefét. Ez lehet kis vagy akár közepes méretű körkefe. Vigyél fel egy kis hajerősítőt, majd fejezd be a formázást egy kevés textúra spray-vel” – mondja Newton.

Ettől lesz extrább hajunk
Kiválóan megfelel az utóbbinak egy olyan textúra spray, amely tengerparti fürtöket varázsol hajunkba. Az ásványi sókkal dúsított szernek hála könnyed, hullámos fürtöket kapunk. Pont olyan hatású lesz, mintha tengerparti mártózás után száradt volna meg a hajunk.

Mutatunk néhány fiatalos és rövid hajat, amelyek bármelyike remek választás lehet, ha szeretnénk levágatni hajunkból.

Laza hullámok

A vállig érő hajat legjobb kócos hullámokkal ékesíteni. Kevés erőfeszítéssel és pár perc alatt elkészíthetők a fürtök, amelyek aztán szépen keretezik arcunkat.

Kócos fürtök

Ne akarjuk kivasalni fürtjeinket, engedjük őket szabadon. A göndör haj remekül mutat még akkor is, ha csak fülig ér, gyönyörű textúrája miatt kiemeli vonalainkat.

Örök bubifrizura
Ha rövid haj, akkor a bubifrizura biztos választás. Rengeteg fazon és hosszúság közül választhatunk, hogy megtaláljuk a hozzánk illőt. 

Könnyed pixie

Fülig érő pixie frizura való mindenkinek, aki rövid és egyszerű hajat szeretne. Azonban az egyszerű nem jelent unalmasat! Ha a fej tetején hosszabbra, az alján pedig rövidebbre hagyjuk a hajat, akkor könnyen lemásolható ez a pufi frizura.