Kezdőlap KÉK HÍREK

Halálos tűzeset történt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben tűz miatt életét vesztette valaki.

Egy tűzoltóegység vonult az országhatár közelében található faluba, a Kossuth Lajos úti családi házhoz, amelynek egyik szobájában egy ágy égett. A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni. A tűz feltehetőleg ágyban dohányzás miatt keletkezett, azonban a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni.

Ugyancsak kedden (november 29.) este egy Miskolc külterületére, a Kis Erenyővölgy dűlőre vonultak ki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. A szakemberek két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, amely a harminc négyzetméteres épület egészét érintette. Az eset miatt a ház lakhatatlanná vált, a lakókat rokonok fogadták be.

A fűtési időszakban a katasztrófavédelem munkatársai gyakran találkoznak olyan tűzesettel, amely egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne. Az elmúlt hetekben már többször előfordult, hogy a vegyes tüzelésű kazán, a kályha, illetve a kémény közelében lévő éghető anyagok gyulladtak meg. Hogy a bajt elkerüljük, tartsuk tisztán a fűtőberendezés környezetét, és ha lehetőségünk van rá, használjunk füstérzékelőt az otthonunkban! Az érzékelő készülék a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelez, így időben felébreszti még az alvó embereket is.

(A fotó illusztráció)