A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei hamarosan ? egy kivételével ? tavaszig bezárnak, a Miskolci Galéria Rákóczi-háza, a Thália-ház és a Feledy-ház tárlatait utoljára október 30-án tekinthetik meg a látogatók.

A Pele-ház és a Petró-ház idén már nem fogad több látogatót. Az időjárás függvényében a Thália-házat, a Feledy-házat és a Petró-házat csoportos érdeklődés esetén előre egyeztetett időpontban, ha lehetőség lesz rá, megnyitják.

A Grafit Galériabolt novembertől kizárólag pénteki napokon, 10-18 óra között tart majd nyitva. A Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépületben november 2-től keddtől vasárnapig 9-16 óráig továbbra is várják a látogatókat.

A Herman Ottó Múzeumban a könyvtár és a kutatószolgálat 2022. november 2-tól szerényebb körülmények között, de továbbra is működik. Továbbra is a megszokott módon, előre egyeztetett időpontban várják mindazokat, kik a gyűjteményeikre kíváncsiak.

Ezen a héten viszont még ott lehetnek az érdeklődők a meghirdetett tárlatvezetéseken és a Múzeumok Őszi Fesztiváljának tervezett programjain. Ilyen például a Cserépvári Ostromnap is, mely október 29-én, délután 3 órától látogatható. A történelmi Borsod vármegye egyetlen tartós török birtokban volt várát, az Oszmán birodalom északkeleti határán álló Cserépvárat 335 évvel ezelőtt, 1687. október 30-án szabadították fel a keresztény seregek. Az ostrom évfordulójához közeli hétvégén „ostromnappal” emlékezünk a vár többévszázados múltjára.

(Fotó: Pataki Gergő)