Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2024-es Formula–1 szezon végén új fejezet kezdődik Lewis Hamilton karrierjében, hiszen a brit pilóta távozik a Mercedes csapatától, és a Ferrarihoz igazol. A hírt a Mercedes csütörtök este hivatalosan megerősítette, a Ferrari pedig percekkel később bejelentette a hétszeres világbajnok szerződtetését, hosszú távú megállapodás keretében.

Hamilton eredetileg 2025-ig hosszabbította volna szerződését a Mercedesszel, azonban a csapat közleménye szerint a pilóta élt a kilépési záradékkal. Ez váratlanul érte a Mercedes csapatát, a hírt csütörtök délután jelentették be a csapat Brackley-i központjában.

A 39 éves pilóta pályafutása során hat világbajnoki címet szerzett a Mercedes színeiben, és összesen hét világbajnoki címmel rendelkezik, ezzel történetének egyik legsikeresebb Forma-1-es versenyzőjévé vált. Hamilton a Mercedes közleményében elmondta, hogy élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de úgy érzi, elérkezett az idő egy új kihívásra a karrierjében.

Hamilton egyébként nemcsak ezzel a váratlan fordulattal vívta ki a figyelmet, hanem például az is köztudott, hogy imádja a kutyákat. Itt egy cuki videó róla, ahogy a kutyák segítségével válaszolja meg a rajongói kérdéseket!

A Mercedesnél egyelőre nem tudni, ki fogja pótolni Hamiltont a 2025-ös szezontól. A 2024-es szezont Hamilton még a Mercedesnél tölti, és a Bahreini Nagydíjjal kezdődik március 2-án. A Forma–1 rajongói izgatottan várják a következő szezont, ahol új csapathoz igazolva Lewis Hamilton további történelmi pillanatokra készülhet.