Kezdőlap KÉK HÍREK

Hamis húszezreseket gyártott két borsodi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben fizettek, ahol kisebb értékben válogattak össze termékeket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte, hogy hamis húszezresek kerültek forgalomba. A rendőrök az ügyben négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Mint írták, a sárospataki rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás gyanúja miatt április végén, miután több helyszínről érkeztek bejelentések hamis 20 ezer forintos bankjegyekről. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásároltak.

Az ügyben öt embert fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ezek során laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20 ezer forintos bankjegyet foglaltak le – tudatta a rendőrség.

Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és a 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

(Nyitókép:police.hu)