Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Harcra fel, vármegyei rangadó következik a Körcsarnokban!

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor is vasárnap 16:30-tól hazai pályán is bemutatkozha A MEAFC Extraligás férfi röplabda csapata.

Barócsi Ákos szakosztályvezető emlékeztetett: Bagó László legénységének a sorsolásnál nem kedvezett Fortuna és rögtön a bajnoki és címvédő Fino Kaposvárral és a szintén többszörös bajnok Pénzügyőr SE ellen kezdte a szezont ráadásul idegenben. Csapatunk mindkét mérkőzésen derekasan helyt állt és a fővárosi gárdától szettet is tudott rabolni már.

A harmadik fordulóban pedig azt a VRC Kazincbarcikát fogadja az egyetemi körcsarnokban, akik egy győzelemmel (TFSE) és egy vereséggel (Fino Kaposvár) kezdték a 23/24-es bajnoki évadot. Aki jártas a magyar röplabdázásban az tudhatja, hogy a két egyesületet millió és egy szál köti össze egymással akár a szakmai stábot akár a játékosállományt tekintve. Így hát biztosra vehető, hogy egy igen küzdelmes és végletekig kiélezett harc fog folyni a pályán – hívja fel a figyelmet a szakosztályvezető. 

,,Kedden este a budapesti találkozón ijesztő másfél szettet produkáltunk, amiből nagy nehezen kikapartuk magunkat. Ismét megmutattuk a tavalyi harcos arculatunkat, olyan tartásról adtunk tanúbizonyságot, mely szerint nem ismerünk vesztett állást. A pontszerzés most nem sikerült, van pár napunk levonni a következtetéseket és rendezni a sorainkat.” -tekintett vissza a hétközi PSE elleni összecsapásra Bagó László vezetőedzőnk.

Majd kitért az előttük álló mérkőzésre is: – Az első megyei rangadó lesz a hétvégén a szomszédos
Barcikával, aminek évtizedeken át nem volt realitása -és még pár hónapja sem-, de felküzdöttük magunkat olyan szintre, hogy létrejöhetett ilyen mérkőzés a magyar röplabdázás egyik hazai fellegvára ellen, ráadásul nem is vagyunk esélytelenek. Persze ehhez a tudásunk legjavára lesz szükségünk. Lélektani előnyünk lehet, hogy az eddig lesajnált kis hobbicsapat Miskolc ellen a VRCK- nak érezhetően ciki lenne egy esetleges vereség, míg mi nyugodtan fogunk játszani a röplabda szeretetéért. Ennek megfelelően az lesz a kérésem, hogy élvezzük a játékot, élvezzük a pillanatot. A soros ellenfelünkről annyit érdemes még tudni, hogy az átmeneti nehézségek után ismét három légióssal erősítették meg a keretüket, szóval nem lesz egyszerű dolgunk.

,,Mindenki szereti a rangadókat és ez a meccs annak ígérkezik.”-osztotta meg velünk gondolatait
centerünk Kozsla Ádám (képünkön). Majd így folytatta: – Aki teheti jöjjön ki mert a csarnokban a levegő izzani
fog a bizonyítástól éhes játékosok között és a szurkoló táborok között is! Fordulatos meccsre számítok, ahol az a csapat fog nyerni, aki higgadtan az előkészületeknek megfelelően betartja a taktikai elemeket, és a kellő csibészség meglesz benne, hogy olykor-olykor húzzon egy váratlant ezzel meglepve az ellenfelet.

Erre a történelminek is mondható mérkőzésre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. A belépés ingyenes lesz a mérkőzést élően közvetítjük majd youtube csatornánkon. Azonban arra bíztatunk mindenkit, hogy aki teheti a helyszínen tekintse meg ezt az összecsapást. Hajrá MEAFC-Miskolc!!!