Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Új Képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két új épületrésszel is bővítették szűk egy évtizeden belül a Herman Ottó Múzeumot, amit nem sok ilyen intézmény mondhat el magáról.

Jelen beruházást követően, – amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg – új Képtárat kap az intézmény, illetve megújul a jelenlegi restauráló csarnok is.

A Herman Ottó Múzeum 125 éve gyarapodó gyűjteményeiben több mint háromszázezer, egyedileg nyilvántartott műtárgy és dokumentum található – olvasható az intézmény közleményében. A múzeum gyűjteményei az elmúlt években két jelentős kollekcióval is gyarapodtak.

Közleményében a múzeum arra is kitér, hogy a bővítés a „Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének fejlesztése” című projekt keretében valósul meg, melynek célja a város kiállítási kínálatának erősítése, a múzeumlátogatás minőségének emelése és egy a kulturális örökségre alapozott turisztikai attrakció kialakítása.

A fejlesztés eredményeképpen a múzeum jelenlegi épülete egy kétszintes kiállítótérrel bővül, ahol két állandó kiállítás kap helyet: „A titkos és a publikus” és a „Miskolc anno”.

A Herman Ottó Múzeum Képtárat 2023. december 30-án nyitják meg. A múzeum várja azokat, akik szeretnék felfedezni a város történelmét és művészetét. Hagyjuk magunkat elvarázsolni és időutazásra hívni ezekben az izgalmas kiállításokban, amelyek valódi kincseket tartogatnak a múlt és a művészet iránt érdeklődők számára.