Az idén másfélszer többen vették igénybe a központ szolgáltatásait, mint a tavalyi év folyamán. 

Ennek köszönhetően 4500-nál is többen választották a boltokban újonnan megvásárolható tárgyak, illetve bútorok helyett a régi darabokat.

A MiReHu elkötelezte magát a szemléletformálás mellett, Ennek első lépcsőjeként hozta létre 2019-ben a megelőzést, valamint az újrahasználatot hirdető Miskolci Újrahasználati Központot (MÚK). Az elmúlt években mintegy 75 000 darab eszköznek, játéknak, bútornak találtak új gazdát, ráadásul az idei évben majdnem ugyanannyi felajánlás érkezett, mint a nyitást követő két évben. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy továbbra is töretlen a népszerűsége a régió legnagyobb újrahasználati központjának.

A központ működési elve az, hogy az emberek a még használható állapotú, de számukra már felesleges dolgaikat felajánlják az újrahasználati központ részére, ahol mások megszerezhetik funkciójukban ugyanarra a célra az adott eszközöket. Minél többen teszünk így, annál kevesebb hulladékot termelünk és teszünk azért, hogy egy tisztább és élhetőbb környezetet teremtsünk magunknak.

A MiReHu idén is szenzációs akciókkal készül a Miskolci Újrahasználati Központ szülinapjára, amelyet 2022. október 21-én, pénteken tartanak. Részletekért kattintsatok a mirehu.hu weboldalra vagy látogassátok meg a MiReHu facebook oldalát.