Hétfőig még fel lehet menni az Avasi Kilátóba egy utolsó, az épületet még a jelenlegi formájában megörökítő szelfihez, vagy egy-egy fénykép, videó elkészítéséhez, utána viszont már le lesz zárva a tévétorony a sok éve húzódó felújítási munkálatok megindulása miatt – adta hírül a miskolci önkormányzat.

A kilátó történetét, a miskolciak szívében elfoglalt helyét mutatja be az a kiállítás is, ami mától látogatható a Polgármesteri hivatal aulájában – a tárlatot az Észak-keleti Átjáró Egyesület állította össze több gyűjtő anyagából válogatva. A kiállítás gerincét hatvanas-hetvenes évekbeli „nem hivatalos, amatőr" dísztárgyak adják, valamint az épülettel kapcsolatos egyéb relikviák.

A héten két nap is mérföldkövet jelent a sokáig méltatlanul mellőzött, elhanyagolt, a miskolciak számára mégis kiemelten fontos és szimbolikus jelentőségű épület történetében, hiszen szerdán a Városházán aláírta Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Szeivolt István, a kivitelező ÉPKAR Zrt. vezérigazgatója a rég várt rekonstrukcióra vonatkozó kivitelezési szerződést.

A másik mérföldkő – nos, ezt meglepetésnek szánja az önkormányzat! Egyelőre csak annyit, hogy ma este 18:45-kor a Kocsonyafesztivál Szent István téri színpadánál nagy meglepetésre számíthatnak azok a miskolciak, akik már a Margaret Island koncertje előtt ott lesznek a téren.