Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Yucatán-félsziget északi részén található Chichén Itzá az UNESCO kulturális világöröksége, illetve a modern világ hét csodájának egyike. A romváros egyik kiemelt látványossága a Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom. Itt került bajba a minap egy turista, aki nem adta meg a helynek a kellő tiszteletet.

Ugyan a piramis alján állók füttykoncertbe kezdtek, amikor kijött a templomból, ahelyett, hogy szerényen lesétált volna, táncolni kezdett. A tömeg ennek szemmel láthatóan nem örült, skandálva követelték, hogy kerüljön börtönbe, zárják rács mögé, amikor pedig leért, körülvették, és vízzel locsolták le. 


 

A Chichen Itza Mexikó második leglátogatottabb műemléke, a legtöbben a tavaszi napforduló idején érkeznek ide, mert ekkor lehet megcsodálni igazán piramistemplomból előkúszó fény-árnyék kígyó látványát. És vélhetően a templom állapotának megóvása érdekében hozta meg az Antropológiai és Történeti Intézet azt a döntést 2008-ban, hogy tilos felmászni a piramisra. Aki ezt mégis megteszi, annak nagyon komoly büntetést kell kifizetnie, és ennek összege aszerint változhat, hogy az illető mekkora kárt okozott. 
Ugyan az nem derült ki, hogy a nő melyik országból származik, esetleg maga is Mexikóban született, de a tömegből sokan hazaküldték volna. A videóhoz érkezett kommentekben van, aki azt írta, reméli, hogy nem az Egyesült Államokból érkezett a hölgy, míg más valaki megjegyezte, ha egy mexikói lakos ennél kevésbé tiszteletlenül viselkedne egy olyan emlékműnél, ami az Egyesült Államok polgárainak lenne fontos, akkor biztos hetekig ezzel lennének tele a hírek.  Van, aki azt is hozzátette, a nő nem úszta volna meg ennyivel, ha a maják kezébe kerül, ők ugyanis levágták volna a fejét, és legurították volna azt a piramis oldalán.