Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hihetetlennek nevezte Dua Lipa közelgő albumát Mark Ronson. A neves producer szerint olyan, mintha jelképesen rátaposna a diszkógömbre, hiszen Dua Lipa saját, új zenei korszakát nyitja meg az új koronggal. Az új album megjelenése valószínűleg a Barbie című film miatt csúszhatott.

2023 első felére tervezték Dua Lipa új albumának megjelenését. A DL3 címet – vagy egyelőre csak munkacímet – viselő harmadik stúdióalbum azonban még várat magára. A rajongók persze minden, az új koronggal kapcsolatos információtól rendkívül izgatottak lesznek, így Mark Ronson nyilatkozata csak növelte az izgalmat és a várakozást. A neves zenei szakember és Dua Lipa a Barbie című film kapcsán került munkakapcsolatba, Ronsonnak így nyílt alkalma belehallgatni Dua Lipa új zenei anyagaiba.

Amíg várunk a DL3-ra, addig is jön új korong Dua Lipával: a Barbie című film zenei anyagát tartalmazó album a filmmel egy időben – vagyis július 21-én – jelenik meg. A film zenei producere Mark Ronson, aki Dua Lipa mellett olyan előadókkal dolgozott együtt a soundtrack-keken, mint Lizzo, Bille Eilish, vagy többi közt Nicki Minaj x Ice Spice. Ronson egy tévhitet is tisztázott a korong megjelenése előtt a 'Dance the Night' című dallal kapcsolatban, amelyet éppen Dua Lipa énekel. Sokan ugyanis azt hitték Dua Lipa kész anyagot kapott, mind zene, mind szöveg tekintetében, de ez nem így van. Az igaz, hogy a zenét Mark Ronson és csapata írta, de a szöveget Dua Lipa és Caronile Ailin.

Dua Lipa népszerűsége és zenei karrierje továbbra is felfelé ível. Várjuk nagyon az új albumot, de addig is itt van nekünk a legfrisseb Dua-dal: a 'Dance the night', amely biztos a slágerlisták első szekciójában foglal majd helyet.

photo: Frazer Harrison, billboard.com.