Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Manapság nagyon sok ellenérzést váltanak ki a cirkuszban tartott állatok, felmerül a kérdés, hogy valóban jól tartják-e őket, sok ellentmondó hírt hallottunk mostanban ebben a témában. A Roncalli Cirkusz nem bízza a véletlenre!

Az 1976 óta létező német Roncalli Cirkusz olyan egyedülálló, haladó és gyönyörű attrakcióval szórakoztatja a publikumot, ami párját ritkítja. Nagyvonalú és elképesztően fantáziadús, ráadásul az állatkínzás, a vadak kihasználásának minden formáját elutasítja és egy új alternatívát mutat. Valamit, ami a jövőt jelenti, amiről a legtöbb cirkusz példát vehet.

Úgy mutatnak parádés „állati fellépést”, hogy élő állatok egyáltalán nem vesznek részt a showban, nem laknak velük, nincsenek zárkákba tömörítve, majd estéről estére kihasználva. Ők voltak az elsők a világon, akik ezzel a bravúros megoldással éltek — ám a „másolásuk” nemhogy tiltott volna, hanem a legáldásosabb útkövetés, amit csak el tudunk képzelni. A német intézmény hologramot használ a fellépéseikhez.


 

Amikor nem a bohócok, artisták, zenészek szórakoztatják a nagyérdeműt, akkor jönnek az állatos számok, csak éppen egészen máshogy, mint amit megszokhattunk. A háromdimenziós vetítést 11 projektor biztosítja, kitöltik a vadállatok az egész épületet: 32 méter magasan! Elefántok, lovak és még aranyhalak is „fellépnek” a Roncalliban. Szerencsére egyre több a követő, több cirkusz is él a hasonló kizsákmányolás-mentes megoldásokkal. Csodálatos ötlet és kivitelezés, csak így tovább!