Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Hosszú időre lezárják az autópályát Szikszó közelében

Szombat reggel lezárják az M30-as autópálya egy részét, mert az elmúlt időszakban Szikszó térségében a sztráda szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF).

Az MKIF tájékoztatás szerint az elmozdulás olyan mértékű, hogy az veszélyezteti a biztonságos közlekedést, ezért úgy döntöttek, hogy mindkét irányban teljes szélességében lezárják az autópályát. Mivel az M30-as sztráda ezen szakasza garanciális időszakban van, így az üzemeltető felvette a kapcsolatot a beruházó magyar állammal, aki haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére.

Várhatóan hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében, mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik – írták.

Lehetséges kerülőutak:

Tornyosnémeti felől a Szikszó csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Felsőzsolca 30-as csomópontban lehetséges a visszatérés az M30-as autópályára.

Kassa irányába a Felsőzsolca 30-as csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Szikszó Csomópontban lehetséges visszatérni az M30-as autópályára.

Bánréve és Miskolc-észak felé a Miskolc-észak/Kazincbarcika 33-as csomópontban található kiterelés után a 306-os számú útra, onnan a 26-os számú útra térést javasolják.

(Nyitókép: Vajda János/MTI)