A kazincbarcikai Csónakázótónál 2 férfi, italozgatással ütötte el pünkösdhétfő délutánt. Persze az italtól felbátorodva, később már nem csak az időt akarták elütni.

A gyanúsítottak között a baráti csevej – délután 4 óra körül – átváltott egy hangos vitába, majd a veszekedés hevében kiválasztották a fegyvernemet is. Az egyik harcos a táskájából előrántott egy húsklopfolót, a másik már nem volt ilyen felkészült, ő csak egy vesszőt talált.

Innen már azért nem nehéz kitalálni a folytatást. A húsklopfolós volt fölényben, és a vesszőt tartó férfi a verekedés végén eszméletét vesztve a földre esett. Most pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a két 32 éves helyi férfival szemben. 

A bejelentést követően a rendőrök azonosították a két fiatalt, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. A beismerő vallomást tett gyanúsítottak az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.