Kezdőlap Uncategorized

Hol lesz a gyereked nyáron?

Az idei nyári szünet nagyobb fejtörést okoz, mint ezelőtt bármikor. Sokan úgy érzik, hogy a pandémia alatti összezártság jót tett a családnak, de azért a jóból is megárt a sok és talán a nyárra ideje lenne újra elvágni a köldökzsinórt. Ráadásul semmi sem pótolhatja a közösségben eltöltött időt. Érdemes tehát válogatni a Miskolci Kulturális Központ által meghirdetett, sokszínű napközik kínálatából.

Az Ady Endre Művelődési Házban a Zenebona napköziben lehet ráhangolódni a muzsikára. Itt fontos a jókedv, a közös zenélés és az éneklés élménye, de nemcsak azokat várják, akik zenei előképzettséggel rendelkeznek. A dramatikus játékok kedvelőit szórakoztatják majd a Szín-játék napköziben, a Lélek és művészet napköziben pedig gyermekünk rátalálhat a belső harmóniára.

A Gárdonyi Géza Művelődési házban a Csupa mosoly napközi öt napig várja a legkisebbeket, akik felfedezhetik a minket körülvevő természetet.

A Görömbölyi Művelődési Házban a lovaglás szerelmesei mellett idén először a középiskolások számára is indulnak előkészítők. Angol-, német-, matek- és történelem emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozások zajlanak majd délelőtt, délutáni programként pedig választhatnak a pályaorientációs, önismereti- és kommunikációfejlesztő tréning vagy a képességfejlesztő
logikai gyakorlatok és társasjátékok között.

Az Ifjúsági Házban nemcsak a Hétpróba napköziben adhatják le örökmozgóink az energiákat, de a Táncos kedvű napköziben is kibugizhatják magukat gyermekeink.

Apród- és udvarhölgy képzőbe is lehet jelentkezni, hiszen a Lovagi Tornák Terén betekintést nyerhetnek a gyerkőcök a királyok és királynék életébe. De ezen a nyáron – ugyanitt – a fotósok és az íjászok is remek programokra lelhetnek.

A Vasgyári Művelődési Házban a legkisebb gazdik, alap-engedelmességi feladatokat gyakorolhatnak, természetesen kedvencükkel együtt. A Mesterségem címere napközi pedig a munka világába enged betekintést. Ugyan dolgozniuk azért nem kell, de megismerhetik közelebbről a divat, az öltözködés, a belsőépítészet, a virágkötés rejtelmeit és módjuk lesz betekinteni a katonák, nyomozók, tűzoltók, vagy a villamos hálózatszerelők munkájába.

Még mielőtt kimondják, hogy vakáció, érdemes tájékozódni. A nyári napközikről bővebben ITT olvashatunk.