A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – a MÁV-START, és a Volánbusz – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét.

Arra kérik utasaikat, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról, továbbá érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra.

MÁV-START

Év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz harmincadikán pénteki, harmincegyedikén szombati, újév napján vasárnapi, január másodikától pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Január másodikáig a frekventált napokon a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest vonalon az InterCity vonatok szükség esetén több kocsival közlekednek az utasforgalom függvényében és a lehetőségekhez képest.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló huszonhat éven aluliak a harminchárom százalékos hétvégi kedvezményt december huszonharmadikán tíz órától január elsején éjfélig vehetik igénybe.

Vasúti jegyváltáshoz az utasok öt százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és tíz százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, Railjet Xpress) vonatokat.

Volánbusz

December harmincegyedikén, szilveszterkor szabadnapi, január elsején, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

Január másodika és hatodika között szintén a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok. Január hetedikén a szabadnap, nyolcadikán a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január kilencedikén, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. Az ünnepi időszakban a Volánbusz pénztárainak nyitva tartása is változik. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás a volanbusz.hu honlapon található.

A Volánbusz kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat a menetrendek.hu oldalon vagy a mobilalkalmazásban.

A MÁV-Volán-csoport összehangolt, egységes működésének köszönhetően egyre több lehetőség áll rendelkezésre a jegyek és bérletek sorban állás nélküli, elektronikus úton történő megváltására.

/A nyitókép illusztráció/