Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy bizonyos életkor felett mindenkinek ugyanazt. A Szomszédok teleregényt. A sorozat 23 éve ért véget.

Mindenki ezt nézte

A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb magyar televíziós alkotás volt a nyolcvanas évek második felében, átnyúlva majdnem kétezerig. 1987-től 1999-ig vetítettek. 

Alkotói: Horváth Ádám, Miskolczi Miklós, Polgár András, Szabó György és Zimre Péter, a rendezője Horváth Ádám, a forgatókönyvírói Miskolczi Miklós és Polgár András, a zeneszerzője Hidas Frigyes. 

A gyártást a MAHIR és a Magyar Televízió Művelődési Főszerkesztőség végezte.  

Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, míg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban.

Neked feltűnt?

A sorozatban mindig csütörtök van illetve némely esetben szerda esti, illetve péntek reggeli jelenetek is láthatóak, ezt többször is kijelentik a szereplők. A szappanoperát a készítők eredetileg csütörtöki sugárzásra szánták, tulajdonképpen a szereplők minden második csütörtöki napját követhetjük benne figyelemmel.

A főszereplők mindegyike egyszerre egy közös jelenetben nagyon ritkán szerepel. Ilyen ritka epizód a 63., a 148., a 305. (itt a főbb mellékszereplők is jelen vannak) és a legutolsó, a 331.

(fotó: imdb.com)