Bono és felesége, Ali Hewson már 40 éve kitartanak egymás mellett: a zenész középiskolás korában szeretett bele Hewsonba, és 1982-ben házasodtak össze. Két fiuk és két lányuk született, a 33 éves Jordan, a 31 éves Eve, a 23 éves Elijah és a 21 éves John.

Bono az új, Surrender című életrajzi könyvében arról is mesélt, hogy az első kéziratot felesége olvasta el:

A könyvben Bono így írt a házasságukról:

"Semmilyen önző szándék nincs bennem, de Ali soha nem "csak" a barátnőm vagy "csak" a feleségem akart lenni. Amúgy is egyikünk se tudta pontosan, mit jelent az, hogy "feleség", és azt sem sejtettük, milyen értékes lesz ez a kapcsolat mindkettőnk számára. Benne voltunk a dologban, de mindig is voltak bökkenők, mint például a gyerekességem."

A zenész hozzátette többek között, hogy tartott a családalapítástól, de feleségével mindketten megegyeztek abban, hogy a saját szabályaik szerint alakítják az életüket, és ugyanez lesz igaz a gyereknevelésre is.

"Egyszerre átkattant bennem valami. A gyerekekről beszélgettünk és arról, hogy nem a hagyományos életvitel az egyetlen járható út a szülőség esetében. Hogy az emberek, akik a képzeletük világában élnek, ettől még mehetnek szülői értekezletekre, iskolai eseményre, születésnapokra. Egy hónappal később Ali várandós lett."