A piros-fehérek szezonnyitó győzelmét sok miskolc drukker nézte végig a helyszínen.

Elindult a másodosztály, azaz a Merkantil Bank Liga küzdelemsorozata, ennek apropóján új sorozatot indítunk. Hétről hétre DVTK-szurkolók mondhatják el véleményüket kedvenceik teljesítményéről őszintén, de persze egy kicsit elfogultan.
A DVTK labdarúgó csapata az első fordulóban az Aqvital FC Csákvár vendége volt a felcsúti stadionban, ahol Könyves 32. percben lőtt góljával megszerezték az első győzelmüket. A mérkőzést a helyszínen nézte végig Csorba László, akinek az első benyomásai kedvezőek voltak a formálódó csapatról. “Jól kezdtük a mérkőzést, 60-65 percig jobbak voltunk, mint a Csákvár, domináltunk, és az egy gólos előnyből lehetett volna akár három is. Aztán az utolsó félórában változott a játék képe, a hazaiak átvették az irányítást, és több helyzetet is kialakítottak. Ekkor nagy szükség volt Póser védéseire, egy fejest például a kapufára tolva mentett. Ekkor beszorultunk, de végül sikerült kihúzni a lefújásig, és megszereztük a három pontot. Egy meccsből persze messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de megkockáztatom, hogy a látottak alapján jó csapatunk lehet a szezonban. Nem szeretnék senkit külön kiemelni, de az már most jól látszott, hogy Molnár Gabi milyen remekül megérti magát Könyvessel, a gólt is ők hozták össze. Idegenben nyerni még a másodosztályban is komoly fegyvertény, ráadásul a Csákvár egy masszív gárda, így az első benyomások mindenképpen kedvezőek.”
Minden jel arra vall, hogy a szurkolók a csapat mellé állnak. “Úgy saccoltam, hogy 4-500 miskolci drukker volt a lelátón. Az ultrákra igazán nem lehetett panasz, végig bíztatták a csapatot, egyetlen rossz megjegyzés nem hangzott el. A miskolciak két szektorban, L alakban helyezkedtek el, és amikor mindkét részen egyszerre szurkoltak, az tényleg hihetetlen élmény volt.”

(Fotó: dvtk.eu)