Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Évadzáró társulati ülést tartottak a Miskolci Nemzeti Színházban

A Miskolci Nemzeti Színház július 31-én tartotta meg az évadzáró ülését, amelyen Béres Attila igazgató úgy összegezte az előző évadot, hogy nehéz és rendhagyó volt. Hozzátette, hogy a színház vezetősége bizakodva tekint a jövőbe azt remélve, hogy a 2021-22 -es évad a nyári szezon után a megszokott módon elkezdődhet.

Nincs más hely a színházon kívül, ahol ezer ember közösséget alkotva egyszerre vesz levegőt, egyszerre rendül meg, egyszerre sír, egyszerre kacag. A mi feladatunk, hogy ezt a közösséget megtartsuk.

-hangzott el Béres Attila igazgató beszédében. 

Az igazgató köszönetet mondott a színház munkatársainak a nehéz hónapokban való tisztes helytállásért és a közönségnek is megköszönte, hogy visszatértek a színházba, amint a helyzet engedte.  Megtudhattuk azt is, hogy a színház már készül a 200 éves jubileumi évfordulójára. Ez 2023 -ban lesz esedékes.

Veres Pál, Miskolc város polgármestere biztosította a színházat a város támogatásáról, és elárulta, hogy a városvezetés elkötelezett amellett, hogy a színház magas színvonala továbbra is megmaradjon.

Rövidesen 200 éve lesz annak, hogy a miskolciak egy közösségként összefogva felépítették Magyarország első kőszínházát. Nekünk pedig kötelességünk ezt tovább vinni a 21. században is. Szeretnénk mindent megtenni azért, hogy ez a közösség, ez a színház megmaradjon

-volt hallható Veres Pál beszédében.

A színházban a 2020-2021 -es évadban összesen 117 előadás volt.

(Szerző:Pataki Gergő)