Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hetek időjárása és a nagy mennyiségű csapadék miatt otthonunkban bizony eluralkodhat a pára. De vajon mit tehetünk ellene?

A légkondi nem csak hűtésre való

A légkondi hatalmas segítség lehet, hiszen eredetileg nem is hűtésre vagy fűtésre szánták ezeket az eszközöket, hanem pont erre a célra, így bármelyik légkondin találunk párátlanító funkciót.

Szellőztess!

Érdemes lehet gyakran szellőztetni, még akkor is, ha hideg van, hiszen annak a levegőnek, amely kintről beárad, sokkal kisebb a páratartalma, mint ami bent van a házban. Érdemes tehát reggel és este egy kicsit kinyitni az ablakokat, hogy friss levegő jöjjön be otthonunkba.

Ne bent teregess!

Valószínűleg a legtöbben, akiknek nincs szárítógépük, bent teregetik ki a száradó ruhákat. Mi is. Ezzel viszont óriási hibát követünk el, hiszen a száradó ruhák rengeteg nedvességet engednek a levegőbe.

Nem csak grillezni tudsz vele

Ha párás lakással küzdesz, vedd elő a faszénbriketteket, hiszen az nem csak grillezésre való, de remek párátlanító is egyben. Csak annyit kell tenned, hogy fogunk néhány brikettet és egy edénybe helyezzük őket, ez ugyanis is elszívja a pártát. Cseréljük 2 havonta.