Lőrinczi Dávid Bence, a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola tanulója érdemelte ki idén ezt a nemes feladatot.

A tavalyi évben Hudák Lilla képviselte számos ifjúsági eseményen a várost, és a miskolci fiatalokat diákpolgármesterként. 

 

Az idei jelöltek – csakúgy, mint tavaly – szakmai vetélkedőn bizonyíthatták, hogy mennyire alkalmasak a diákpolgármesteri pozíció betöltésére. A megmérettetésen pedig szakmai zsűri döntött a legrátermettebb tanuló kiválasztásáról.

Lőrincz Dávid Bence kedden Pető Csengével, az Alternatíva Életfa Iskola diákjával versengett a címért. Mindketten kitűnően teljesítettek, de a szavazatok és a zsűri döntése szerint Dávid lett a nyertes.

Elképzelései között szerepel karácsonyi adománygyűjtés, jótékonysági sportversenyek és bükki túrák szervezése is, valamint a virágosításban és parkosításban is szeretne szerepet vállalni. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere Facebook-oldalán örömmel üdvözölte Dávid elképzeléseit, továbbá gratulációját fejezte ki és sok sikert kívánt a munkájához.

A tavalyi évhez képest újítás, hogy a második helyen végzett Pető Csenge automatikusan elnyerte Miskolc városának diák-alpolgármesteri címét.

/Fotók és forrás: Veres Pál Facebook-oldala/