A legtöbb szülő már várhatja a szeptemberi iskolakezdést, hiszen akkor a család mindennapjai visszaállnak a szokásos napi rutinhoz. Ám a csemetéknek nem mindig könnyű visszaszokni a korán kelésre és az iskolaidőszakra.

Ideje rendet rakni

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked tiszta fejjel és tiszta környezetben készülhessen az iskolaidőszakra, érdemes a szobája takarításával kezdeni. Ne csak az ágyra és a padlóra figyeljetek, érdemes az íróasztalán is rendet rakni.

Szerezzétek be a felszerelést!

Ha rend van és túl vagytok a szelektáláson, ideje új felszerelést beszerezni. Menjetek el közösen vásárolni, de hagyd, hogy ő válassza ki az új cuccait. Minden gyerek szívesebben tanul, ha olyan iskolai felszerelései vannak, amiket ő választott magának és tetszik neki.

Jöhet az új külső!

Sok lány készül arra a nyár folyamán, hogy új külsővel térjen vissza az iskolába. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen elég egy új farmer, egy ruha, esetleg egy fodrászt is beiktathatunk.

Időben kelni és feküdni

Talán ez az a dolog a visszaállásban, amit a gyerekek legnehezebben viselnek. Az utolsó időszakra ne tervezzetek hajnalig tartó sütögetést vagy éjszakai filmezést. Térjetek mindannyian nyugovóra időben és a kicsiket is erre bátorítsátok!