Kellemetlen dolog lehet, amikor sárga foltok jelennek meg a ruhán, akár a dezodortól, akár az izzadságtól. Különösen a fehérek esetében gyakori ez a probléma, melyeken szinte azonnal meglátszik már a leghalványabb elszíneződés is. Szerencsére nem kell rögtön megszabadulni a kedvenc darabtól, mivel a foltokat akár konyhai alapanyagokkal is el lehet távolítani.

Szódabikarbóna

Egy evőkanálnyi szódabikarbónát keverj össze egy kevés vízzel. Egy kenhető pasztát kell kapnod. Ezt vidd fel a foltra, majd hagyd rajta legalább egy órán keresztül. Fogkefe segítségével óvatosan dörzsöld bele az anyagba, azután mosd ki a szokásos módon.

Ecet

Az ecet sokoldalú tisztítószer, erre a problémára pedig tökéletes megoldás . Ehhez keverj össze két evőkanálnyit belőle egy pohár hideg vízzel, majd öntsd az érintett területre. Hagyd rajta fél órán keresztül, öblítsd ki, és mosd ki a holmit a szokásos módon.

Citrom

Facsarj ki egy citromot, majd keverd össze ugyanannyi vízzel. Ezt öntsd a foltra, alaposan dörzsöld be, majd hagyd rajta 30 percig. Ha letelt, a sárga foltos ruha már mehet is a mosógépbe.