Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Indul a jelentkezés az MCC Egyetemi Programjába Miskolcon is

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mathias Corvinus Collegium Egyetemi Programja Budapest mellett Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is elérhető.

Az intézmény közleménye szerint a fővárosi képzésre március 17-ig, míg a vidéki központok képzéseire április 14-ig lehet jelentkezni. Az MCC mindazon, első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, akik az adott régió valamely felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

A 28 éve működő MCC az ország határain kívül is biztosít ingyenes foglalkozásokat a legtehetségesebb magyar fiataloknak.

Az intézmény tájékoztatása szerint az Egyetemi Program képzéseire az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, így már több mint 600 egyetemista tanul az MCC-ben. Képzéseik 17 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el. Nyári egyetemi tanulmányokat folytathatnak például Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egyesült államokbeli Quinnipiac Egyetemen – tették hozzá.