Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hír a közösségi médián is elterjedt, amelynek hatására többen kíváncsiskodni kezdetek, vajon mi lehetett a dolog előzménye.
Az orvosoknak sürgősen meg kellett műteniük azt a lengyel nőt, aki azután értesítette a mentőszolgálatot, hogy fuldokolni kezdett az egy méter hosszú iPhone töltőkábel miatt, amit előtte nyelt le.

 

Az operáció sikeres volt, a nőt pedig nem sokkal később kiengedték a sürgősségiről, és a hírek szerint már jól van. A történetének híre azonban a közösségi médián is elterjedt, amelynek hatására többen kíváncsiskodni kezdtek, vajon minek a hatására dönthetett úgy, hogy lenyeli a kábelt.
A Ready to Rescue és a Savage Paramedics nevű Facebook-csoportokban is megjelent egy-egy erről szóló bejegyzés néhány röntgenfelvétel kíséretében, ahol a kommentelők egymást faggatták, vajon tudja-e valaki, mi volt az eset előzménye.

Ritka étkezési zavar áll a háttérben?

Egyesek rögtön viccelődni kezdtek, hogy a hölgynek biztosan „egy kis feltöltődésre volt szüksége”, mások viszont komolyra terelték szót, mondván, egy ritka étkezési zavarról van szó.
A pica nevet viselő betegség állítólag gyerekkorban alakul ki, de van, hogy felnőttként sem múlik el a szokatlan sóvárgás, amely arra sarkallja az érintetteket, hogy olyan termékeket fogyasszanak el, amelyek a legkevésbé sem alkalmasak emberi fogyasztásra.
„Régebben egy olyan intézményben dolgoztam, ahol sok ehhez hasonló esettel találkoztam. A betegek gemkapcsokat, körömcsipeszeket, szekrények fogantyúit nyelték le, de igazából a végtelenségig sorolhatnám a listát” – írta az egyik felhasználó.