Vasárnap Szombathelyen is bizonyított a már bajnok és feljutó DVTK a Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában.

Az első negyedóra végén egy szépen felépített támadást követően Lőrinczy Attila lőtte ki higgadtan a rövid felső sarkot, majd több ziccert is kialakított a DVTK, de az előnyt ekkor még nem sikerült növelni.

A szünet után csendesebben folydogált a mérkőzés, míg nem közvetlenül a lefújás előtt Lukács Dániel megduplázta az előnyt, és ezzel eldöntötte a mérkőzést a Testgyakorlók javára.

Merkantil Bank Liga 38. forduló

Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1263 néző

Játékvezető: Bana Gergely (Horváth Zoltán, Kiss Balázs)

Haladás: Mursits Roland – Nyíri Vince, Bolla Gergő, Devecseri Szilárd, Doktorics Áron – Vanja Zvekanov, Csilus Tamás – Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Csernik Kornél – Molnár Rajmund
Vezetőedző: Michal Hipp

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Lőrinczy Attila, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston – Gera Dániel, Lukács Dániel, Jérémie Obounet
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Csere: Horváth Rajmund helyett Horváth Arnold a 39., Jérémie Obounet helyett Medgyes Sinan az 54., Bényei Ágoston helyett Illés Bálint, Lőrinczy Attila helyett Koman Vladimir és Gera Dániel helyett Könyves Norbert mind a 67., Molnár Rajmund helyett Borvető Áron és Csernik Kornél helyett Bosnjak Predrag a 73., Szatmári Csaba helyett Szűcs Kornél a 82., Horváth Arnold helyett Katona István a 85. percben.

Sárga lap: Devecseri Szilárd a 14., Vanja Zvekanov a 64. percben.
Gólszerző: Lőrinczy Attila (0-1) a 13., Lukács Dániel (0-2) a 86. percben.


Edzői értékelések

Michal Hipp
„Gratulálok az ellenfél csapatának, akik ma az egész mérkőzésen domináltak, megérdemelten győztek, és megnyerték a bajnoki címet is.
Jól kezdtük a mérkőzést, a 12. percig kialakítottunk két ziccert, és az ellenfél az első helyzetéből – amit mi kínáltunk fel nekik – megszerezte a vezetést. A DVTK a középpályán szerzett labdákból veszélyeztetett, amire készültünk, ám ugyanazok az egyéni hibák jöttek elő, mint korábban, és a végjáték is gyenge. 
Az akarat megvolt a srácokban, de az ellenfél óriási minőségi fölényben játszott, és megérdemelten nyert.”

Kuznyecov Szergej
„Jó kezdtük a mérkőzést, gólt szereztünk, és több lehetőséget alakítottunk ki, amiből még több gólt kellett volna lőni, hogy nyugodtabbak legyünk. A második félidővel teljes mértékben nem vagyok megelégedve, ennél sokkal jobban kell teljesíteni. 
Gratulálok a játékoskoknak, szurkolóknak, a csapatnak, mert elértük az összes célunkat! Bajnokként jutottunk fel, a legtöbb győzelmet arattuk és a legtöbb pontot szereztük, amióta 20 csapat alkotja a Merkantil Bank Liga mezőnyét.
Ez a csapat beírta a nevét a történelem könyvbe, de haladunk előre, és kökeményen fogunk azért dolgozni, hogy helytálljunk az NB I.-ben.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/