Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Ismét razziáztak a rendőrök, 25 ittas sofőrt csíptek el

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 25 ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 31. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna – írja a police.hu

 

A rendőrök a nyári hónapokban kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A vármegye útjain 2023. július 31-e és augusztus 6-a között 79 közúti közlekedési baleset történt, ebből négy esetben ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 25 ittas, illetve egy bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.