A város közvilágításával és a tisztázatlan áramszámlákkal kapcsolatos kérdések voltak fókuszban, de a végéhez közeledő LED-égők kiosztásáról is szó esett.

A lakosságon kívül a különböző cégek és intézmények – az önkormányzat által működtetettek is – több hónapot felölelő áramszámlákkal szembesültek. Ugyanakkor néhány esetben nem volt teljesen egyértelmű, hogy egyes tarifák melyik időtartamra vonatkoznak, ezért az önkormányzat szakemberei egyeztetést kezdeményeztek a szolgáltatóval, hogy a következő hetekben, a kifizetések megkezdése előtt tisztázzák a számlák tartalmának pontos részleteit.

A város közvilágításának esetleges korlátozása is szóba került, ám ebben az ügyben addig nem születik döntés, amíg be nem érkeznek a műszaki megvalósítás érdekében bekért ajánlatok. A városban mintegy tizenkilencezer köztéri lámpa működik. A köz- és közlekedésbiztonság maximális figyelembevétele mellett az összes fényforrás legfeljebb egyharmadát érintheti a részleges korlátozás majdani bevezetése.

Az ingyenes LED-csere osztás lassan a végéhez közeledik. A következő napokban, és a jövő héten azok vehetik át az energiatakarékos fényforrásokat, akik a belvárosban laknak. Akik valamilyen okból nem tudják a kijelölt helyszíneken átvenni a lámpákat, azoknak január elején lesz lehetőségük az önkormányzat ügyfélszolgálatán ezt megtenni.

/Fotó: Novák Krisztina/