Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton, a többórás napsütés mellett, egyre inkább megvastagodik a felhőzet Magyarország felett és gomolyfelhő-képződés is várható.

Délután erősebben felhős lesz az ég a Dunántúlon. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél a keleti megyék kivételével megélénkül, Zala megyében és környékén olykor meg is erősödik. Reggel még hideg, csípős lesz az idő, de a legmagasabb nappali hőmérséklet már 17 és 23 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan felhős, borongós idő várható. A nap első felében kevesebb, második felében több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Hajnalban ködfoltok is előfordulnak. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között várható, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

A jövő hét első napjaiban többfelé több hullámban is előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Sokfelé élénk lesz a délies szél. Hétfőn 18 és 24 fok közé melegedhet a levegő.