Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A program folyamán, a közös jóga protokoll gyakorlása után, különböző jógaiskolák mutatkoznak be.

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én, 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává (Nemzetközi Jóga Nap) nyilvánította. Azóta ezt a napot a világ egyik legnagyobb szabású, egészséget és jó közérzetet szolgáló rendezvényeként tartják számon. Világszerte rengeteg eseményt rendeznek ezen a napon, hogy bemutassák a jóga hagyományát, amely felkerült az UNESCO szellemi világörökségeinek listájára is. 

Miskolc is csatlakozik a programsorozathoz, hiszen június 11-én jóganapot rendeznek a Népkertben, az Indiai Nagykövetség Kulturális Központjának közreműködésével.

Az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ valamint a miskolci jógatanárok szeretettel várnak mindenkit vasárnap egy közös gyakorlásra, jógás együttlétre a miskolci Népkertbe 15.00 és 18.30 óra között. 

A program időbeosztása:

  • 16.00 – 16.30   Aerial Jóga Czeglédi Edit Hangával
  • 16.35 – 17.25       Előadás a Himalájai Jóga Mesterek Meditációs Hagyományáról és Vezetett meditációs gyakorlat Soós Lászlóval
  • 17.30 – 18.00      Etka – Jóga Erőgyűjtő Módszer Sóvári Andreával
  • 18.05 – 18.35      Rugalmas Gering Jógával – A nyak összkomfortja Dr. Korányi Mariannal

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak. Akinek van jógamatraca, kérik, hogy vigye magával.

Szélsőséges időjárás esetén (zápor, zivatar) a népkerti kettes jégpályán tartják meg az eseményt.