Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közösségi közlekedés népszerűsítésére "Közösen, zölden" szlogennel edukációs országjáró kampányt indított a MÁV-Volán-csoport.

A vállalatcsoport célja az utasok igényeihez igazodó, az autózással árban és időben is versenyképes szolgáltatáskínálat, egységes menetrend, és összehangolt tarifarendszer kialakítása.

A MÁV-Volán-csoport arra hívja fel a figyelmet, hogy jelentősen növelni kell a közösségi közlekedés szerepét a személyközlekedésben, illetve a vasút részarányát az áruszállításban ahhoz, hogy az Európai Unió által 2050-re megfogalmazott klímacél elérhető legyen, és 90 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás. 

A kampány keretében októberben a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett Kék Duna bárkocsija október 21-én 10:00 és 18:00 óra között Miskolcon várja az érdeklődőket a vasútállomáson.

A helyszínen megcsodálhatóak a Volánbusz modern, új beszerzésű autóbuszai is, amelyeknél különböző játékokkal várják a látogatókat, valamint ki lehet majd próbálni a MÁV emberi erővel működtethető 1,5×3 méteres terepasztalát. A szakma iránt érdeklődők a MÁV-Volán-csoport karrier- és pályaorientációs ajánlatairól is tájékozódhatnak – közölte a MÁV.

(fotó: mavcsoport.hu)