A turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehet előteremteni a szükséges összeget.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a vállalkozások egy nyílt fórumon hangot adtak nemtetszésüknek, mert a városvezetés úgy zárta be a miskolci fürdőket, hogy a turisztikai szolgáltatókkal nem egyeztetett. A helyi szállásadókat, és vendéglátósokat Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szopkó Tibor, a területért felelős alpolgármester személyes egyeztetésre hívta össze – áll az önkormányzat közleményében. Most közösen keressenek megoldást az ágazatot sújtó problémákra.

A kedden este, a miskolci városházán megtartott második ilyen találkozón a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy a Barlangfürdő újranyitásához szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam.

Egyelőre egy január 8-ig tartó folyamatos nyitvatartásról egyezkednek. Az ehhez szükséges pénzügyi hátteret, csak közös tehermegosztásával lehet bebiztosítani.

Magyarországon az elszabadult energiaárak miatt sorra zárnak be a fürdők. A városunkban most születőben lévő összefogás a Barlangfürdő érdekében egyelőre egyedülálló az országban.