Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Jurtában táborozhatnak a diákok Martonyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szent Miklós Sportközpont területére épített tábor az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola kezdeményezésére jött létre. 

Diákok számára nyújt táborozási lehetőséget az a hat jurtából álló tábor, amelyet kedden adtak át a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Martonyiban.

„Az edelényi görögkatolikus iskola a zászlóvivője annak az üzenetnek, hogy ebben a térségben van jövő, „ők hisznek a jövőben”. Pontosan ezért vettek itt egy kis földet és építettek rá egy tábort az összes kiszolgálóépülettel együtt.”
/Révész Máriusz/

A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az átadóünnepségen elmondta, hogy a projekt 50 millió forint állami pályázati forrásból és 25 millió forint egyházi hozzájárulással valósult meg.

/Átvágják a nemzeti színű szalagot a Szent Miklós Sportközpont területére épített, hat jurtából álló tábor átadásán Martonyiban június 13-án, kedden./

Révész Máriusz beszélt arról is, hogy azért ezt a pályázatát támogatták, mert korábbról ismerve az iskola tevékenységét, meggyőződésük volt, hogy biztosan meg fog épülni a tábor, annak ellenére, hogy csak két hónapjuk volt rá, ugyanis április elején érkezett meg a támogatás.

Emlékeztetett arra, hogy aki a Cserehátról hall, az vagy nem is tudja, hol van, vagy ha igen, a szegénység és a reménytelenség jut az eszébe.

„Ezen mindenképpen változtatni kell!” – mondta az államtitkár és egy bibliai történethez hasonlította az itt élők erőfeszítéseit. Jeremiás cselekedetét említette, aki azért vett földet, hogy megmutassa, hisz a jövőben.

A tábort Orosz Atanáz görögkatolikus püspök áldotta meg.

/Nyitókép: MTI/Vajda János/