Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinay Szabolcs pazarul birkózva négy győzelemmel a 80 kilogramosok fináléjáig menetelt, ahol óriási küzdelemben fényesen csillogó ezüstöt szerzett.

A DVTK fiatal tehetsége Albániában, az U17-es Birkózó Európa-bajnokságon első világversenyén lépett szőnyegre.

Tiranában az U17-es korosztály kontinensviadalán már a 80 kilogrammos súlycsoport hétfői selejtezőjében szőnyegre lépett Szinay Szabolcs a szerb Dusan Stokic ellen, akit egy végletekig kiélezett meccsen tudott legyőzni és bekerülni a legjobb 16 közé. 

Ezt követően azonban mintha egy másik fokozatba kapcsolt volna a DVTK versenyzője és a nyolcaddöntőben már az első menetben állva hagyta az olasz Kevin Kazazit.

Az újabb sikerrel a negyeddöntőben Giorgi Makharadzeval nézett farkasszemet Juhász Sándor tanítványa, aki hatalmasat küzdve 0:6-ról fordítani tudott a georgiai ellen és tovább menetelt elődöntőbe, ahol azeri ellenfél várta. 

A már az esti programban rendezett meccsen Elmin Aliyevnek azonban esélye sem volt. Szinay remek négypontos szupléval indított, majd levitellel és kiléptetéssel növelte előnyét, míg a technikai tusos különbséget végül egy mögé kerüléssel állította be és jutott be a fináléba magabiztosan.

Az aranycsatában Stanislaw Fussy ellen szállt harcba Szinay Szabolcs és az első menetben, habár a lengyel vetélytárs szerzett vezetést, a fél perces pihenőre már a magyar fiú vonulhatott 3:1-es előnnyel egy kiváló akciónak köszönhetően.

A második felvonásban azonban Fussy jól kezdett és fordított, majd egy újabb akcióval technikai tusos győzelmet aratott. Szabolcs azonban így is egy fényesen csillogó ezüstéremmel térhet haza első világversenyéről, ahol az egyik legerősebb súlycsoportban állhat dobogóra.

/Nyitókép forrása: uww.org/