Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Egyetem Karácsony 2022 rendezvénysorozat a karokat, valamint a magyar és külföldi hallgatókat szimbolizáló kis karácsonyfákból álló kiállítás megnyitásával indult tavaly november végén. 

A fenntarthatóság jegyében ezt a tíz kicsi fát nemrégiben elültették a campus hatalmas parkjában. Ennek köszönhetően a kis fenyők újabb „zöld küldetést” kaptak, és tovább élnek a Miskolci Egyetem parkjában. 

Az ültetésben Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, Tóth-Simon Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes és karitatív referense, dr. Szemán Ákos, a Tiszáninneni Református Egyházkerület presbiteri főjegyzője, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Üzemeltetési és Vagyonfejlesztési Osztályának vezetője, valamint Ligetvári Éva, a Hallgatói Szolgáltatások Osztályának vezetője vett részt a hallgatók és a dolgozók mellett.

A Green and Smart Campus, azaz a zöld, okos és fenntartható universitas megteremtése kiemelten fontos a Miskolci Egyetemen. A végzős hallgatók 2022-ben teremtették meg azt a hagyományt, hogy minden évben elültetnek egy-egy fát a Selmeci hagyományokat őrző belvárosi búcsúfelvonulást, a szalamandert megelőzően az egyetem parkjában.