Úgy tűnik, igen. Bal szemében egy "A", jobb szemében egy "I" betű látható a nagyítás során. Befejeződött a gyulafehérvári Batthyáneum könyvtár erdélyi fejedelmeket ábrázoló festményeinek a digitalizációja. 

11 fejedelemportrét digitalizáltak

Ezek az Erdélyi Fejedelemség legfontosabb időszakának uralkodóit ábrázolják.  A képeket modern és érzékeny eljárással digitalizálták.  A digitalizáció által lehetővé tett nagyítás az eddig nem látott részlet – a két betű mellett – a festmények eredeti színeit is felfedte.

Az  olajfestmény a XVII.–XVIII. században készült, történelmi szempontból nagyon értékes. AZ alkotásokat egy sorozatban fűzték egységes állománnyá. A legfntosabb erdélyi fejedelmek időrendi sorrendben követik egymást. A sorozat első alkotása Báthory Istvánt ábrázolja. 

Ha Te is szereted személyesen szemrevételezni az alkotóművészet titkos jeleit, akkor kerekedj fel és nézd meg a "Báthory-portrét". Persze szabadszemmel mindez valószínűleg nem oly észrevehető. De tudni, hogy egy különleges kép előtt állsz, izgalmas érzés lesz.

(Báthory Gábor (1608–1613) fejedelmet ábrázoló festmény a Batthyáneumban)