Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi tavaly július 7-én Miskolc belvárosában autózott, csakhogy szabálytalanul, az autóbuszok számára fenntartott forgalmi sávban.

A közelben intézkedő rendőrök ezt észrevették és egyikük karmozdulattal megállásra szólította fel. A sofőr ezt figyelmen kívül hagyta, nem is lassított és úgy haladt tovább. A rendőr ismételt felszólításainak sem tett eleget, ezért annak el kellett lépnie a jármű elől, hogy az elütést megelőzze.

Ezután a menekülő férfit a rendőrök autóval követni kezdték, mintegy három kilométeren át. Ezalatt a vádlott többször nagymértékben túllépte a megengedett sebességet.

Végül otthonához érkezve állt meg, ekkor trágár kifejezésekkel illette a hatóság tagjait, egyiküket meg is lökte, majd öt rendőr együttes erőfeszítésével lehetett ellenállását megtörni és megbilincselni.

A Miskolci Járásbíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt két év szabadságvesztésre és három év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint két év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős.