Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A gigaszusi bekerült a Guinness Világrekordok közé is, hiszen mérete több mint 2 méter.
Egy TikTok-séfpáros egy egészen elképesztő feladatra vállalkozott, ráadásul sikeresen két rekordot is megdöntöttek egyidejűleg: az általuk kreált gigaszusi tekercs ugyanis 2,1 méteresre sikeredett.

Nick DiGiovanni és Lynn “Lynja” Davis már nem először fog össze egy rendhagyó projekt kedvéért, ám talán még ők sem gondolták volna, hogy megvalósítható a a világ legnagyobb szusiija.
A Bostonban összerakott gigaétel összeállításához ugyanis nem kevesebb, mint 907 kilogramm rizst, 226 kilogramm lazacot (!) és szintén 226 kilogramm uborkát használtak fel a TikTok-séfek. A szusihoz természetesen több ezer lap norira, vagyis tengeri algalapra volt szükség, és több millió szem szezámmagra.
Miközben a páros megdöntötte a világ legnagyobb szusijának rekordját, ezzel együtt egy másik rekordot is sikerült bezsebelni: a “10 fontos halfilézés” gyorsasági rekordját döntötték meg, miután mindössze 1 perc 0.29 másodperc alatt teljesítették a feladatot, ezzel pedig magát a sztárséfet, Gordon Ramsay-t előzték be.