Korábban, a felnőtt csapatban már bemutatkozott Somogyi Diána és Komlós Lilla is.

 

Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója kiemelte, hogy a leány játékosok esetében a profi szerződés kapcsán megelőlegezett bizalomról beszélhetünk.

– A fiúk mellett a női szakágban is azért dolgozunk, hogy egyre több tehetséget adjunk a felnőtt csapatunknak, a korosztályos válogatottaknak és természetesen a magyar labdarúgásnak – nyilatkozta. – Komlós Lilla és Somogyi Dia erre jó példa lehet, hiszen a korosztályuk mellett mindketten bemutatkoztak már az élvonalban is. Garantálni nem lehet ugyan, de bízom benne, hogy mindketten megállják a helyüket ebben a versenyben. 

Somogyi Diána most már stabil tagja az NB I.-ben szereplő felnőtt csapatnak, emellett pedig az U19-es együttesben is több mérkőzésen pályára lépett.

– Jól kezdtem ezt az évet, és nagyon örültem neki, hogy ezt a klubnál is észrevették. Boldog vagyok, hogy profi szerződést kaptam, ami természetesen még nagyobb motivációt jelent számomra – fogalmazott a 17 éves Somogyi Diána. – Természetesen szeretnék minél több alkalommal pályára lépni az NB I.-es csapatban, és a válogatottban is.

Komlós Lilla már gólt is szerzett az élvonalbeli DVTK-ban, a Kelen SC elleni idegenbeli mérkőzésen vette be az ellenfél hálóját.

– Nagyon örülök annak, hogy sikerült az elmúlt időszakban megfelelnem. Természetesen tudom, hogy van még hova fejlődnöm, éppen ezért a jövőben is keményen fogok dolgozni – mondta a 19 éves védő. – Nagy különbség van az U19-es és a felnőtt csapat között, amit természetesen még nekem is szokni kell. Sokat fejlődtem, gyorsultam, labdakezelésben is előreléptem, és mentálisan is erősebbnek érzem magam.