Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Kiegyensúlyozott versenyzést szeretne produkálni Guzi Blanka

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A csapatban vb-ezüst- és -bronzérmes öttusázú úgy véli, ha ez sikerül, az bármire jó lehet.

 "Nagyon erős felkészülés van mögöttem, és most kicsit fáradt vagyok, úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger. Igaz, egy kisebb megfázásos betegség megpróbált +kóstolgatni+. Valószínűleg megártott a légkondi, és talán ezért érezhetem magam most a szokásosnál fáradtabbnak. Szerencsére sikerült a bajon hamar, komolyabb tünetek nélkül átlendülni, és most már csak finomhangolásokat, utolsó simításokat végzünk, az elutazásig hátra lévő néhány napban pedig rápihenhetek a versenyre" – mondta az MTI-nek a 24 éves miskolci versenyző, majd hozzátette, hogy nagyon várja a világbajnokságot, minden számban érzi, hogy élesedik.

Az áprilisi, budapesti világkupát fantasztikus versenyzéssel nyerte meg, azóta viszont nem remekelt. A dél-lengyelországi, júliusi olimpiai kvalifikációs Európa Játékokon például tizennegyedik lett.

Miközben a vívással akadnak gondjai, a futásból és lövészetből álló kombinált számban a legjobbak közé tartozik. A nemzetközi szövetség nyilvántartása szerint az Európa Játékokon produkált kombinált eredménye az eddigi legjobb a világon.

"Igen, ott világcsúcsot kombiztam. Ez a csúcs a világbajnokságon valószínűleg meg fog dőlni, mert Bath-ban nagyon gyors a pálya. Jó lenne, ha én dönteném meg a rekordot. De még jobban örülnék annak, ha nem döntenék kombicsúcsot, inkább kiegyensúlyozottan versenyeznék" – hangsúlyozta Guzi Blanka, aki a vb-n az egyéni és a csapatversenyben lesz érdekelt.

 

(Fotó: Buza Virág/ Forrás:mti.hu)