Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Állategészségügyi Telepen a kennelek most is tele vannak gazdátlan kutyákkal és macskákkal, az egyre hidegebb időjárás miatt pedig a szabadtéri ketrecekben elhelyezett állatok fáznak.

A Miskolci Állategészségügyi Telepen évek óta nincs altatás és a cél az, hogy ez így is maradjon – ezért dolgoznak a telep és a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány munkatársai is. – A drasztikus áremelkedések miatt megdrágult állateledeleket, gyógyszereket és fertőtlenítő-, illetve tisztítószereket azonban egyre nehezebb kigazdálkodniuk.

Ezért indítottak gyűjtést a Miskolc Holding Zrt. és Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának dolgozói, hogy idén karácsony előtt minél több telepi kutyának és cicának tudjanak egy pici reményt adni, és könnyítsenek valamicskét a telep, és a kutyák és macskák gazdásításában oroszlánrészt vállaló Második Esély munkatársainak terhein.

Az adományokat a Városháza aulájában kihelyezett gyűjtőládába várják – mostantól külső adományozóktól is. A gyűjtőláda közvetlenül a hivatal Hunyadi utcai bejárata mellett található, ide bárki beteheti adományát egészen december 9-ig.

Amire a telep gazdátlan állatainak a legnagyobb szüksége lenne:

–       száraz kutyaeledel, kutyakonzerv, alutasakos kutyaeledel, kutyaszalámi, jutalomfalatok

–       rizs, instant tészta

–       száraz macskaeledel, macskakonzerv, alutasakos macskaeledel, macska jutalomfalatok

–       macskaalom, macskaalom-tálca

–       kutya-és macskavitaminok, gyógyhatású készítmények (pl. Vetri DMG, Béres csepp kutyáknak, Béres csepp macskáknak, stb.)

–       tiszta rongyok (beteg vagy kölyök állatok alá, fontos, hogy nylon, farmer, műszállas, madártoll és szivacs töltésű nem jó)

–       otthon már nem használatos (egyik füle letört, lepattant a zománc, de még nem lyukas) fém edények az etetéshez és az itatáshoz

–       kötszerek, sebkezeléshez fertőtlenítők, gyógykészítmények (Betadin, Kék Lukács kenőcs stb.)

–       kutya- és macskajátékok

–       műtét utáni felfújható gallér

–       póráz, nyakörv, szájkosár minden méretben

 Segítsünk együtt, mert nekik mi vagyunk az utolsó reményük…