Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak egy napig látogatható a tárlat, hiszen egy időre november 30-án becsukja kapuit a BKV múzeuma. Kétséget nem vonhat maga után a tény, hogy valószínűleg az egyik legsokoldalúbb tárlat, ami közönsége elé áll. Sőt! A legtöbb kiállítóval büszkélkedhet, hiszen jobb esetben egy "alkotó" egy tárgyat adományozott a kiállításnak.


"Tizenegy évvel ezelőtt rendeztük meg a BKV egyik legsikeresebb kiállítását, ahol azokat a – sokszor meghökkentő, mulatságos, értékes és érdekes – tárgyakat mutattuk be, amelyeket valamely közlekedési eszközön hagytak utasaink"

– írja közösségi oldalán a BKV. Mint fogalmaztak: bár a kiállítás tárgyai elvesztek, mégsem tűntek el. Persze vannak slágerek, no és kuriózumok

Az esernyő klasszikusnak számít, csakúgy mint a könyvek. A plüss figurák szintén gyakran maradnak a tömegközlekedési járműveket, ahogy a ruhák széles választéka is tovább utazik tulajdonosánál.


De ahogy a vállalat fotói is bizonyítják, akad műfogsor, vízforraló és szalmakalap is. Még egy napig látható a tárlat.

Azt persze nem tudjuk mi történik akkor, ha valaki megpillantja saját elhagyott dolgait? Egyszerűen leemeli a tárlat tárgyai közül? Nem hiszem…