Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Megyei Rendőr-főkapitányság Hangoljon a biztonságra elnevezéssel rendez közlekedésbiztonsági fesztivált Miskolc belvárosában szeptember 24-én, szombaton.

Délelőtt 10:00 és délután 18:00 óra között az 1-es villamos vonalán a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekednek. A Malomszög utca és Felső-Majláth között továbbra is villamosokkal lehet utazni.
Az utolsó teljes szakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvar végállomásról 09:52-kor indul, az első villamospótló járat 10:04-kor.
Az utolsó villamospótló a Tiszai pályaudvarról 17:55-kor indul, a vágányzár utáni első teljes szakaszon közlekedő 1-es villamos 18:10-kor.

„Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a villamospótló autóbuszon érvényesített menetjegyet a villamosra átszállva ismét érvényesíteni szükséges a menetjegy másik végén, villamosról villamospótlóra történő átszállásnál ugyanígy” – írja honlapján az MVK Zrt.

A villamospótló autóbuszok megállóhelyei

  • a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
  • a Selyemrét és a Centrum/Szinvapark között a villamos megállóhelyén,
  • a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbuszmegállóban áll meg (Felső-Majláth irányába a bank előtt a 14-es járat megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a 14, 28, 34, 35, 35R és 44-es autóbuszok fedett megállóhelyén)
  • a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyén lehet fel- és leszállni

A Malomszög utcán Felső-Majláth irányába a villamos megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába pedig a szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg.