Megújítják a Miskolci Egyetem és a Santa Claraban székelő Central University "Marta Abreu" of Las Villas intézmény között fennálló egyetértési megállapodást, amelynek ünnepélyes aláírására idén novemberben a kubai egyetemen kerülhet sor.

Kuba is bekerült a Stipendium Hungaricum programba, így a 2023/2024-es tanévtől kezdődően a kubai MSc és Phd hallgatóik is részt vehetnek a Miskolci Egyetem ösztöndíjas képzésein.  

Heinz Balázs, Magyarország kubai nagykövete a Miskolci Egyetemen tett látogatást és prof. dr. Horváth Zitával, az intézmény rektorával egyeztettek a kubai és a magyar felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok erősítésének lehetőségeiről. A Santa Claraban található Central University "Marta Abreu" of Las Villas intézménnyel a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatika Kara hosszú évekre visszamenően ápol jelentős szakmai kapcsolatokat.

Jelen látogatás alkalmával megállapodás született egy évfordulós ünnepségsorozat keretében, amelyre a Miskolci Egyetem vezetése is meghívást kapott.