Kezdőlap KÉK HÍREK

Legtöbbször árokba csúszott, elakadt járműveket kellett menteni

Egyes helyeken pedig a kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak forgalmi akadályt a csütörtöki havazás és ónos eső következtében.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek reggeli tájékoztatása szerint több mint száz helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, az esetek felében a fővárosban, illetve Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében is a szokásosnál több feladatot adott az átvonuló csapadékzóna és az ónos eső.

Éjfélig negyvenként elakadt járművet kellett menteni. Kilenc helyen a villamos vezetékek is megsérültek, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében néhány településen átmenetileg szünetelt az áramellátás – írta az OKF.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint Tiszaújváros külterületén, a Mezőcsáti úton egy kamion, egy kisteherautó és két személygépkocsi ütközött össze. A kisteherautóba és az egyik személygépkocsiba beszorult a sofőr. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a kisteherautó vezetőjét kéziszerszámokkal, a személyautóét pedig feszítővágóval kiszabadították, a kimentett embereket átadták a mentőknek. Novajidrány térségében, az M30-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó. Az utat az encsi hivatásos tűzoltók tették szabaddá, a kitört kerekű járművet a leállósávba vontatták.

A katasztrófavédelem továbbra is arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján lehet tájékozódni.

 

(Nyitókép: illusztráció/ katasztrofavedelem.hu)