Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában a piros-fehérek idegenben játszottak hétfő este.

A diósgyőri csapat Győrben a kezdetektől fogva a támadásra helyezte a hangsúlyt, aminek meg is lett az eredménye. Papp Marcell hat méterről a kapuba fejelt, de a gyirmótiak büntetőből egyenlítettek, így mégsem piros-fehér előnnyel vonultak a csapatok szünetre.

A fordulás után nyíltabbá vált a mérkőzés, mindkét csapat győzelemre játszott, amit végül Eppel Márton góljával a Testgyakorlók szereztek meg. Az est befejezéseként a csapat és diósgyőri szurkolók együtt ünnepelték a rangadón begyűjtött három pontot.


Merkantil Bank Liga 7. forduló

Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Győr, Gyirmót, Alcufer Stadion, 1352 néző. Játékvezető: Zierkelbach Péter (Mohos Milán, Kulman Tamás).

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Polgár K., Nahirnij – Vass Á., Hajdú Á. – Soltész D., Herjeczki, Nagy P. – Pethő B. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston – Szőke Adrián, Lukács Dániel, Papp Marcell. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Koman Vladimir helyett Cseke Benjámin a 12., Szőke Adrián helyett Gera Dániel a 46., Hajdú Á. helyett Kovács M. Pethő B. helyett Simon A. és Soltész D. helyett Erdei M. mind a 63., Papp Marcell helyett Eppel Márton, Holdampf Gergő helyett Bertus Lajos és Csörgő V. helyett Hudák D. mind a 68., Nagy P. helyett Berki I. a 79., Lukács Dániel helyett Jurek Gábor a 90+1. percben.

Sárga lap: Polgár K. a 12., Bokros Szilárd a 27., Csörgő V. az 53., Cseke Benjámin a 76., Lukács Dániel és Szatmári Csaba a 83., Nahirnij a 90+3. percben.

Gólszerző: Papp Marcell (0-1) a 34., Nagy P. (1-1, 11-esből) a 44., Eppel Márton (1-2) a 87. percben.


Edzői értékelések

Csertői Aurél: – Az első félidőben jobban játszott a DVTK, több lehetőséget alakítottak ki, mert mi lassan fociztunk, gyorsabban kellett volna gondolkodni. Ebben a periódusban jól támadtak le minket, viszont teljesen megérdemelten egyenlítettünk. A második félidőben mind a két csapat gólratörően játszott, nekünk is voltak lehetőségeink, például egy százszázalékos helyzetet hagytunk ki a második diósgyőri gól előtt.
Ilyen a foci, az nyer, aki több gólt lő.

Kuznyecov Szergej: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, és így is alakult. Alaposan kielemeztük az ellenfél játékát, tudtuk, mi az erősségük és a gyengeségük, és ennek megfelelően játszottunk. Sajnos Koman Vladimir korán kivált, pedig ő nagyon fontos a csapat számára, a középpálya közepén ő irányítja a játékot, ám Cseke Benjámin jól vette át a helyét. Azt nem állítom, hogy minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, de az elején nagyon jól futballoztunk, több lehetőséget is kialakítottunk. A szünetben nyugtattam a csapatot, hogy folytassuk ugyanúgy, mint ahogy az első félidőben, és kértem, hogy legyenek türelmesek. Örülök, hogy Eppel Marci betalált, és örülök, hogy Papp Marci is gólt szerzett, az edzéseken sokat gyakoroltuk a fejeseket. Mindig öröm egy edző számára, ha a mérkőzésen azt látja, amit az edzéseken gyakoroltunk. De ez nem csak két játékos, hanem az egész csapat sikere. Amikor kellett, akkor szenvedtünk, amikor kellett futballoztunk. Természetesen láttam hibákat, de számomra az a fontos, hogy végig a saját játékunkat játszottuk, és nyertünk egy ilyen fontos mérkőzésen. Az újabb siker kiváló visszajelzés, hogy jó úton járunk, bár még az elején.
De nem csak a csapatnak gratulálok, hanem a szurkolóknak is, fantasztikusan hajtották a csapatot. Bízom benne, hogy a következő hazai mérkőzésen minél többen jönnek ki, és 12. játékosként támogatják a csapatot.

/Fotók: Szabó Krisztián/