Ma is megtartotta szokásos, szerdai ülését a Városvédelmi Egyeztető Testület.

Elhangzott, hogy a Salkaházi program megmentése érdekében a város vezetői közös levelükben a miskolci országgyűlési képviselőkhöz fordultak. Azt kérik, hogy ők is lobbizzanak a program kifizetéséhez szükséges pénz előteremtése érdekében. Ez mintegy 460 millió forint.

Ismét foglalkoztak a távhővel fűtött szolgáltatóházak problémájával: sok kis cég ugyanis nem tudja vállalni a távfűtés költségeit, ráadásul amennyiben átmenetileg fel akarják függeszteni a szolgáltatást, akkor is fizetniük kell a fűtés árának 40 százalékát. Ebben azonnali egyeztetések kezdődnek az érintett ingatlanokban működő vállalkozásokkal, a MIHŐ-vel és a város vezetőivel – döntött a testület.

A korábban meghirdetett lakossági LED-csere programmal kapcsolatban elhangzott, hogy a jövő héten érkezik a fényforrások első szállítmánya, és a következő hetekben indul majd a kiosztásuk. Erről a közeljövőben kapnak részletes információkat a városlakók.

Kiderült, hogy nem kell lemondanunk az adventi villamosról, azt január elejéig működteti a helyi közlekedési vállalat. Díszkivilágítás idén viszont nem lesz a városban és az adventi vásár is elmarad.

Elhangzott az is, hogy a hosszú hétvége jót tett a turisztikai szektornak, a Barlangfürdő újranyitása nem várt sikert hozott, hiszen látogatóinak száma alig maradt el a tavalyi adatokhoz képest.